Ajankohtaista

Itä-Parkano

Lupinet Oy on hakenut laajakaistatukea kartan mukaiselle alueelle Itä-Parkanoon. Lupinet on valittu hankkeen toteuttajaksi ko. alueella. Tällä hetkellä hankkeessa edetään tarkastusvaihetta, eli viranomainen tarkistaa verkkosuunnitelmia tukikelpoisuuden osalta ja tämän tarkastuksen jälkeen heiltä tulee tukipäätös. Alueen urakoitsijan valinta on tarjouspyyntövaiheessa, joten sen ratkettua päästään rakentamaan. Tukiehtoihin kuuluu myös, että rakentaminen tukikelpoisten kohteiden osalta pitää olla valmis vuoden 2020 loppuun mennessä.

Rakentaminen alkaa tämän hetken arvioiden mukaan kesä-heinäkuun aikana ja jatkuu, kunnes verkko on valmiiksi rakennettu. Ennen alueen rakentamisen alkua uusia sopimuksia voi tehdä hinnaston mukaisesti. Kun kaivuri on mennyt alueen ohi, niin silloin on pyydettävä tarjous liittymähinnasta ja se perustuu tällöin rakennuskustannuksiin.

 

Länsi-Parkano

Lupinet Oy on hakenut laajakaistatukea kartan mukaiselle alueelle Länsi-Parkanoon. Lupinet on valittu hankkeen toteuttajaksi ko. alueella. Tällä hetkellä viranomainen tarkistaa Itä-Parkanon verkkoa tukikelpoisuuden osalta ja tämän jälkeen tehdään tarkistus Länsi-Parkanon osalta. Alueen urakoitsijan valinta on tarjouspyyntövaiheessa, joten sen ratkettua päästään rakentamaan. Tukiehtoihin kuuluu myös, että rakentaminen tukikelpoisten kohteiden osalta pitää olla valmis vuoden 2020 loppuun mennessä.

Rakentaminen alkaa tämän hetken arvioiden mukaan toukokuussa 2020 ja jatkuu vuoden loppuun saakka.

Ennen alueen rakentamisen alkua uusia sopimuksia voi tehdä hinnaston mukaisesti. Kun kaivuri on mennyt alueen ohi, niin silloin on pyydettävä tarjous liittymähinnasta ja se perustuu tällöin rakennuskustannuksiin.